Bali János rádióműsora: a nyolcadik adás témája a vasút

Tudja, hogy a vasúti uniformis bekerült bizonyos tájak és települések népviseletébe? Tudja, hogy milyen kulturális javak elterjesztésében volt szerepe a vasúti pályaudvaroknak és a restiknek? Milyen élmények indították Balázs Gézát, hogy a vasút néprajzával, nyelvészetével és szemiotikájával foglalkozzon? Tudja, hogy a vasúti közlekedés muzeális értékei hol láthatóak, mióta a városligeti épület bezárt?

Mária Rádión, négyhetente, szerda délutánonként 16:35-től jelentkezik Bali János Élő örökségünk – beszélgetések magyarságunk értékeiről című, 75 perces magazinműsora.

A nyolcadik adás témája a vasút volt. Az adást Molnár Gergely néprajzkutató szerkesztette, aki jelenleg a MÁV-Start munkatársa. Rajta kívül hallhatjuk az Intézetünkben végzett – és rövid ideig tanított – Balázs Géza nyelvészt, néprajzkutatót, Biber Anettet, a MÁV-csoport szóvivőjét, Zsigmond Gábort, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatóját és Nagy Józsefet, a Vasúttörténeti Alapítvány titkárát is. A technikai szerkesztő ezúttal is Radóci Virág mesterszak I. éves hallgatónk volt. A műsor visszahallgatható a Mária Rádió archívumában, illetve az alábbi beágyazott felületen.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: