Impresszum

Bobák Szilvia – admin, főszerkesztő

Az ELTE Irodalomtudományi Doktori Iskola hallgatója, másodállásban független újságíró-szerkesztő, mostanában kritikákat ír. Doktori témája a pánikantropológia, de foglalkoztatják a balladák és a táplálkozástörténeti kérdések is. Szabadidejében klasszikus fuvolázik, kerámiát fest és nyelveket tanul. 

Ilyefalvi Emese – admin, főszerkesztő

Az ELTE BTK Folklore Tanszék oktatója, az MTA-ELTE Lendület Történeti Folklorisztikai kutatócsoport tudományos munkatársa. Főbb kutatási területei a digitális folklorisztika, a folklorisztika tudománytörténete, elmélete és módszere, a magyar nyelvű ráolvasások valamint a két világháború közötti erdélyi protestáns belmisszió. Világutazó, nyughatatlan csapatjátékos. Szabadidejében leginkább a húrokat tépi. 

Baranyi Janka – szerkesztő

Az ELTE BTK Néprajzi Intézetének harmadéves alapszakos hallgatója. Szakdolgozatában egy hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó szervezet lokális közösségre és gyereknevelésre gyakorolt hatását vizsgálja. Minden érdekli, ami a társadalomnéprajz tág fogalmába belefér. Film- és sorozatbolond, de újabban a néptánccal és népzenével is ismerkedik évfolyamtársai segítségével.

Berty Réka – szerkesztő

Az ELTE BTK Néprajzi Intézet másodéves alapszakos hallgatója. Érdeklődik a mesekutatás, a mikrotörténelem és a történeti folklorisztika iránt. Szabadidejében rajzol, ír, zenél, varr, vagy népi bútort fest.

Bognár Dominika Dorina Deodáta – fotográfus, szerkesztő

Az ELTE BTK Néprajzi Intézet elsőéves mesterszakos hallgatója, az Néprajzi Múzeum Fényképgyűjteményének gyűjteménykezelője. Az egyetem mellett 2022-ben kreatív fotográfusként is végzett. Szakdolgozati témája is a néprajzi fotográfiához kapcsolódik, de foglalkoztatják még a fotókritikai, a múzeumi állományvédelmi, valamint a digitalizálási kérdések is.

Fodor Ákos – fotográfus, szerkesztő

Az ELTE BTK Néprajzi Intézetének másodéves néprajz alapszakos hallgatója. Főleg folklorisztikai érdeklődésű, alapszakját művészettörténet minorral párosítja. Szabadidejében többek között az analóg fotográfiának és a fotóművészet böngészésének hódol.

Horváth Kinga – szerkesztő

Az ELTE BTK Irodalomtudományi Doktori Iskola másodéves doktorandusza. Főbb kutatási területei az internetes rajongói kultúra és a 20. századi járványtörténet. Büszke gazdája Szásának, a maffiamacskának, akiről meglehetősen sokat mesél.

Leichter Lilla – szerkesztő

Az ELTE BTK Irodalomtudományi Doktori Iskola hallgatója és egy kétéves kislány boldog anyukája. Előszeretettel faggatja társadalomnéprajzi kérdésekkel kapcsolatban a dualizmus korának lokális sajtóját. Kíváncsian próbálgatja, mire megy a néprajzi képzettséggel és látásmóddal más területeken – jelenleg egy tanodában dolgozik mentorként, de lelkesen vesz részt más különböző szociális pályázatok megvalósításában is.

Peták Imola – szerkesztő

Az ELTE BTK-n néprajz szakos hallgató, az alapképzésen most végzi harmadik évét, művelődéstudomány minorra jár. Eddig hadifogolynaplókkal foglalkozott komolyabban, de a jövőben szeretne jelenkutatásokat is végezni. Szabadidejében táncol, süt-főz vagy kertészkedik.

Prikler Szilvia Beatrix – szerkesztő

Az ELTE BTK Irodalomtudományi Doktori Iskola Magyar és összehasonlító folklorisztika szakos hallgatója, valamint a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum néprajzos muzeológusa a Magyarországi Tájházak Központi Igazgatósága nevű osztályon. Doktori témája a történeti folklorisztika, és ezeknek a kutatásoknak múzeumokban való megjeleníthetősége.

Sáfár Anna – szerkesztő

Az ELTE BTK Néprajz Tanszéken másodéves mesterszakos hallgató. Az alapképzést néprajz szakon esztétika minorral végezte. Főbb kutatási területei vallási néprajz (főként református), társadalomnéprajz, folklorisztika. Szabadidejében bútorokat újít fel, a családfáját kutatja és az informatikai tudását bővíti.

Svégel Fanni – szerkesztő

Az ELTE Történelemtudományi Doktori Iskola doktorandusza. 20. századi történeti és társadalomnéprajzi kutatásai során kezdetben a bábasággal, majd a háborús nemi erőszakkal foglalkozott. Jelenleg a női reprodukció és a születésszabályozás története áll érdeklődése középpontjában.

Szerkesztőink voltak:

Szinok Bianka

Az ELTE BTK Néprajzi Intézet másodéves mesterszakos hallgatója. Az alapképzést az ELTE szlavisztika szakán, orosz szakirányon végezte. Ebből is fakad szeretete a szláv népek kultúrája és nyelvei iránt. Ezen kívül a néprajz és az esztétika kapcsolata, a 20. századi nőtörténet és a különböző etnikai csoportok kutatása érdekli. A hegyek, erdők, vidrák és a Pinterest szerelmese. 

%d blogger ezt szereti: