Impresszum

Bobák Szilvia – admin, szerkesztő (Newseum)

Az ELTE Irodalomtudományi Doktori Iskola hallgatója, másodállásban független újságíró-szerkesztő, mostanában kritikákat ír. Doktori témája a pánikantropológia, de foglalkoztatják a balladák és a táplálkozástörténeti kérdések is. Szabadidejében klasszikus fuvolázik, kerámiát fest és nyelveket tanul. 

Ilyefalvi Emese – admin, szerkesztő (Menni külföld)

Az ELTE BTK Folklore Tanszék oktatója, az MTA-ELTE Lendület Történeti Folklorisztikai kutatócsoport tudományos munkatársa. Főbb kutatási területei a digitális folklorisztika, a folklorisztika tudománytörténete, elmélete és módszere, a magyar nyelvű ráolvasások valamint a két világháború közötti erdélyi protestáns belmisszió. Világutazó, nyughatatlan csapatjátékos. Szabadidejében leginkább a húrokat tépi. 

Horváth Kinga – szerkesztő (Szakmázó)

Az ELTE BTK Irodalomtudományi Doktori Iskola első éves doktorandusza. Főbb kutatási területei az internetes rajongói kultúra és a 20. századi járványtörténet. Büszke gazdája Szásának, a maffiamacskának, akiről meglehetősen sokat mesél.

Prikler Szilvia Beatrix – szerkesztő (Offline)

Az ELTE BTK Irodalomtudományi Doktori Iskola Magyar és összehasonlító folklorisztika szakos hallgatója, valamint a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum néprajzos muzeológusa a Magyarországi Tájházak Központi Igazgatósága nevű osztályon. Doktori témája a történeti folklorisztika, és ezeknek a kutatásoknak múzeumokban való megjeleníthetősége.

Sáfár Anna – szerkesztő (Szakmázó)

Az ELTE BTK Néprajz Tanszéken elsőéves mesterszakos hallgató. Az alapképzést néprajz szakon esztétika minorral végezte. Főbb kutatási területei vallási néprajz (főként református), társadalomnéprajz, folklorisztika. Szabadidejében bútorokat újít fel, a családfáját kutatja és az informatikai tudását bővíti.

Svégel Fanni – szerkesztő (Nőrovat)

Az ELTE Történelemtudományi Doktori Iskola doktorandusza. 20. századi történeti és társadalomnéprajzi kutatásai során kezdetben a bábasággal, majd a háborús nemi erőszakkal foglalkozott. Jelenleg a női reprodukció és a születésszabályozás története áll érdeklődése középpontjában.

Szinok Bianka – szerkesztő (Offline)

Az ELTE BTK Néprajzi Intézet elsőéves mesterszakos hallgatója. Az alapképzést az ELTE szlavisztika szakán, orosz szakirányon végezte. Ebből is fakad szeretete a szláv népek kultúrája és nyelvei iránt. Ezen kívül a néprajz és az esztétika kapcsolata, a 20. századi nőtörténet és a különböző etnikai csoportok kutatása érdekli. A hegyek, erdők, vidrák és a Pinterest szerelmese. 

%d blogger ezt szereti: